Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ardvisura-Anahita az Avesztában

  

Jivanji Jamshedji Modi az Indiát meghódító hunokkal kapcsolatos kutatásokat is végzett, s ezek során két indiai könyvben és több különböző feliraton talált hivatkozásokat őseinkre vonatkozóan. Így a Vishnu Purána és Kalidas Raghu-Vancá-ja is ír a hunokról. Feliratok tanúskodnak továbbá őseinkről a Skandagupta bhitarii „Győzelmi oszlopán”; a Toramana hun király nevét viselő 3 feliraton, illetve Jasodarman és Mandasor két feliratán, melyek egyébként ékírásos leletek hadi győzelmi oszlopokon.

A Zend Avesztában szintén utalásokat találhatunk két nagy háborúra, mely az irániak és a hunok között zajlott le. Érdekessége a dolognak, hogy a második háború történetét maga Zarathustra idézte fel. Ez olvasható az Aban-Yasht-ban:

„Lóháton fohászkodott hozzá, Ardvisurához a hős harcos Tusa…

És kéri őt: Ó te jóságos jótevő, Ardvisura-Anahita. Add meg nekem azt a kegyet, hogy győzedelmes lehessek Vaesáka vitéz hunjai felett a Xshatró-Suka magas várának kapujánál, a magasan felnyúló Asa-szent Khangában, és hogy én megölhessem 50-ét és 100-át, 100-át és 1000-ét, 1000-ét és 10.000-ét, 10.000-ét és végtelen számát Turán-birodalma népének. A szentséges Ardvisura-Anahita teljesítette ezt az óhaját néki, aki áldozatokat hozott, adományokat adott, könyörgött buzgón, kérve óhaja teljesítését.”

Egy másik részben ez áll:

„Hozzá fohászkodtak (Ardvisurához) Vaesaka vitéz hunjai Xsathró Suka magas várának kapujánál a magas Asa-szent Kanghában, áldozva 100 paripát, 1000 ökröt és 10.000 bárányt. Azután ezt kérték tőle: Ó, jóságos jótevő, szentséges Ardvisura, add meg nekünk azt a sikert, hogy győzedelmeskedjünk a hős harcos Tusa felett és hogy megölhessük az 50-ét és 100-át, 100-át és 1000-ét, 1000-ét és 10.000-ét, 10.000-ét és végtelen számát Irán országa népének.   Ardvisura-Anahita azonban nem adta meg ezt a kegyet nékik.”

Döbbenetes a hasonlóság a két ellenfél imádsága között. Mindketten Ardvisura-Anahitához szóltak, tőle várták a segítséget! Magának a műben leírt vallási szertartásnak a mikéntje is szinte azonos, ami pedig egyértelműen azt támasztja alá, hogy mind az irániak, mind a hunok ugyanazon a közös valláson voltak!

Deguignes bizonyos kínai forrásmunkák alapján összeállított művében (Histoire Generale des Huns) a következőket írja a hunok vallásáról:

„Ami a vallásukat illeti, a Turkok (akik a Hunok) nagy tiszteletben tartották a tüzet, a levegőt, a vizet és a földet. Egy Istent imádnak, akit úgy tekintenek, mint a világ alkotóját. Tevét, ökröt és juhokat áldoznak néki. Papjaik azt állítják, hogy a prófétálás adományával rendelkeznek.”

És végül álljon itt egy idézet az Arvisura – Igazszólásból is, mely egyértelműen bizonyság arra nézve, hogy valamennyi vallás gyökere tulajdonképpen ugyanoda nyúlik vissza, médpedig az Ardvisura-Anyahita által az Ataiszra hozott hitrendszerhez! Így már jobban érthetők a fentiekben leírtak is.

„A Gilgames családjából származó Mani arbag-gyógyító, aki Babilon városában egy városrésznyi gyógy-kolóniát létesített, igen sok életmentő gyógyítót képezett ki. Mint írástudó beavatottnak feltűnt, hogy az Ataiszból megmenekült Úr, Él és Vanisten hívők minden tanítását átvették, az Ahura-Mazda, vagy Bölcsesség-Urának a mágusai és Zarathustra próféta hitéből megalkották az Avesztát.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Udebe73

(Tajeh29, 2018.12.15 18:07)

http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-mamagra-en-ligne-rapide-acheter-mamagra-150-pas-cher http://dmoney.ru/38442/site-seguro-para-comprar-dejavu-50-mg-envio-urgente-brasil http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/comprar-isosorbide-mononitrate-sin-receta-y-pagar-con-mastercard http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/ponegra-100mg-buy-safely-how-to-order-sildenafil-citrate-safely http://jaktlumaczyc.pl/70556/farmacia-online-comprar-sildenafil-citrate-receta-andorra http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/site-achat-dynafil-sildenafil-citrate-achat-sildenafil-citrate-en http://www.prds66.fr/profiles/blogs/o-commander-du-en-ligne-edon-tadalafil-achat-forum http://showmeanswer.com/index.php?qa=36014&qa_1=lopressor-posso-comprar-forma-segura-internet-metoprolol http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1117/51324/comprar-generico-prilo-de-confia http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-viasil-sildenafil-citrate-100mg-sildenafil-citrate http://dmoney.ru/38804/purchase-lomefloxacin-online-lomefloxacin-cheapest-lowest http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-blupill-150mg-gen-rico-mais-barato-brasil http://soruanaliz.com/index.php/17875/lovbebi-sildenafil-citrate-andorra-comprar-sildenafil-citrate http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/sildena-200mg-en-ligne-commander-2018-sildena-moins-cher

Eneci33

(Ahera16, 2018.12.06 01:00)

http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-sin-receta-al-mejor-precio http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-bigfun-36-10mg-de-calidad http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-gen-rico-cianeo-tadalafil-40mg-de-forma-segura http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-o-gen-rico-de-tada-tadalafil-on-line-brasil http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/order-tadil-without-rx-cheap-tadil-vegas http://www.cavers.club/blogs/post/9537 http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/buy-xabine-500-mg-on-sale-how-to-buy-xabine-online-in-us http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-suvvia-gen-rico-pela-internet-brasil http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zetia-ezetimibe-sin-receta-con http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-filagra-con-visa http://opencu.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-cialis-tadalafil-entrega-48h http://whazzup-u.com/profiles/blogs/acheter-du-vigerect-max-200mg-sur-un-site-serieux-vigerect-max http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/46386

Cixov84

(Iriqi77, 2018.12.03 09:35)

https://ronnierockin.tumblr.com
https://letters-and-fire.tumblr.com
https://bashayer711.tumblr.com
https://justlife03.tumblr.com
https://2310-3110.tumblr.com
https://unachispaesuficiente.tumblr.com
https://buy-divalproex-125mg.tumblr.com
https://howsdoesitwork.tumblr.com
https://banjeeho.tumblr.com
https://leben-kaempfen-sterben.tumblr.com
https://keyameric0.tumblr.com
https://jay-nicay8d.tumblr.com
https://norisool.tumblr.com
https://romance-entre-las-letras-el-y-yo.tumblr.com
https://root-shaw-shoot.tumblr.com
https://demonicsinners6.tumblr.com

скачать фифу 15 на пк механики

(garneuhow, 2018.03.30 19:18)

Меня тоже волнует этот вопрос. Скажите мне пожалуйста - где я могу об этом прочитать?

---
Ничего подобного. fifa 15 обновление составов скачать торрент, скачать fifa 15 demo а также <a href=http://15fifa.ru/>официальный сайт fifa</a> скачать origin fifa 15 через торрент

Elon Musk was right: artifitial intelligence will make new WAR. The "XEvil" was released!

(LatonyaHem, 2018.03.26 07:17)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any antibot CAPTCHA's.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"