Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az időkód

 
Berta Tibor: Az időkód című könyve alapján


       Az időkód egy elfeledett átszámítási egység. Emberi léptékkel mérve ez a mai angolszáz láb kétszerese. A XIX. században az "időkódot" már a Kheopsz piramis méretalapjának nyilvánították Piazziék (piramisméter - pm néven), de bizonyítani nem tudták, hogy az valóban az is volt. Így származtatták, hogy a Kheopsz piramis alapélének hosszát elosztották a napév napjainak számával:

232,5 m/365=0,637 m = 1 piramisméter (pm).
Ennek 1/25-öd része a hüvelyk:

1 pm/25=25,48 mm=1" , amely a mai napig használt mértékegység.

Az időkód alkalmazásával a piramis naptárpiramissá, a kőkör naptárkőkörré a Szent Korona naptárkoronává változik. E három - asztrológiai alapokon működő - kozmikus órát az égbolt szerkezetében előálló mozgások követésére építették meg. Olyan kozmikus időpontok olvashatók le belőlük, melyek fix csillagászati irányokból (galaxistengely, Tavaszpont stb.), az állatöv felosztásából és az égitestek mozgása miatt létrejövő együttállások alkalmával keletekeznek. Ezek az évszámok az ókori asztrológiai szimbolika szerint értelmezhetők.


Kozmikus világmodell

A Szent Korona, a Kheopsz piramis és Stonhenge szerkezetileg és tartalilag is egymással összefüggő rendszerek. Mindhárom a Szíriusz csillagkultuszának szentelt építmény, s annak földi totemjelen a Fehér Ló (égi tudás szimbóluma) megjelenítése bontható ki belőlük, akár csillagászati, akár mitológiai értelmezések alapján. Az előző fejezetekben a piramis és a kőkör szerkezeti felépítésénél azért lett többszörösen kiemelve az azonos méretalap, mert a Szent Korona is azokkal azonos méretrendben lett megtervezve. A szent alapegységet azonban a három építmény közül a Szent Korona abroncsának a hosszmérete (1 pm) rejti magában.
A Szent Korona

Magyarország ezeréves államiságához kötődő legfőbb történelmi ereklyéje - a Szent Korona - három évtizedes távollét után 1978. január 5-én hazatért az Amerikai Egyesült Államokból.
A hazaérkezés utáni első koronaszemlék a legnevesebb ötvösök, aranyművesek és informatikai szakemberek bevonásával pár éven belül megtörténtek. A tudományos vizsgálatok megdöbbentő eredményeket hoztak: a történeti Szent Koronáról napjainkig kialakult kép nem illett rá a megvizsgált koronára! A vizsgálati jegyzőkönyvek a Szent Koronát a többi történeti koronától lényegileg különbözőnek tartják. A fizikusokból és matematikusokból álló kutatócsoport tanulmányából [Fizikai szemle 1981/12.] idézve:
"... a Korona egyetlen, egységes, tervezett rendszert mutat, melyben még a képek méretét is a végcél ismeretében kellett megtervezni... Az is biztosra vehető, hogy a koronázási jelvényegyüttes egységes, apokaliptikus szimbólumrendszert alkot... A Koronán a mai névvel csillagászatinak nevezett adatok találhatók... Öszszességében tehát úgy látszik, hogy a kor világszemlélete, kozmológiája tűnik elő, hiszen a kor világképe szoros kapcsolatot tételezett fel az Univerzum szerkezete, és a földi világrend között..."

A fizikuscsoport eredményeit pár éven belül aranyműves vizsgálatok is beigazolták. Így rövid időn belül a második tudományos vizsgálat eredményei is szemben találták magukat az addig hagyományosan ismert történeti képpel:
"...Az egész Korona egységesen tervezett rendszer, ahol a képek méretarányait is a végcél ismeretében tervezték meg, hogy struktúrája olyan harmonikus legyen, amilyennek ma látjuk. Átgondolt és előre megerezett voltát, méret- és arányrendje vitathatatlanul igazolja, de a koronázási jelvényegyüttes töbi része is megtestesíti ezt az ideológiát... A rekeszzománc ikonok pedig a legtökéletesebb technikai tudást képviselik a maguk nemében."Az utóbbi két évszázadban a Szent Korona eszmeisége háttérbe szorult, s az ezeréves jogi intézményrendszer mellőzése miatt a Szent Korona Országa - Regnum Marianum - részekre hullott. A második évezred végének nem kikerülhető misztikus kronológiai párhuzama, hogy az első évezred végén Európát az apokalipszis-várás hangulata uralta. Akkor a Szent Korona II. Szilveszter pápa közvetítésével került vissza Magyarországra. Az újabb ezer év elteltével 1977-ben szintén pápai közbenjárásra - II. János Pál pápa - került vissza a szent Korona Magyarországra, Mária Országába. Úgy látszik, hogy kísért a múlt...


Berta Tibor: Az időkód [Ókori naptárak a Kheopsz piramis, Stonhenge és a Magyar Szent Korona szerkezetében] című könyve 2002-ben jelent meg az AAS-H kiadó gondozásában, a BIOTÉR-NATURA Kft szponzorálásával és forgalmazásában.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать fifa 15 на андроид бесплатно

(garneuhow, 2018.03.22 16:23)

Согласен, это забавная штука

---
Между нами говоря, я бы пошел другим путём. fifa 15 origin скачать торрент pc, fifa 14 moddingway 15 16 скачать торрент а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html>скачать fifa 15 на ios бесплатно</a> скачать fifa 15 от механиков