Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kínai piramis

 
Titokzatos piramis Csinghaj tartományban (2002.06.21.)
 
 
 
     Kínai tudóscsoport indul tanulmányozni a tibeti platóhoz tartozó Csinghaj tartomány Baigong-hegyénél azt a piramisnak tűnő, 50-60 méteres magaslatot, amelyet a helybéliek -régi mondák alapján- földönkívüli lények alkotásának tartanak. Mint az Új Kína hírügynökség szerdán jelentette, első ízben fordul elő, hogy hivatalos támogatással szakértők vizsgálják meg azokat a képződményeket, amelyekről az ufó-szakirodalom már hosszú ideje cikkezik.

Delingha várostól negyven kilométerre található két ikertó, a "szerelmesek tava", amelynek az adja a különlegességét, hogy az egyik édes, a másik sós vizű. Ez utóbbi déli partján áll a kúpdomb, amelynek oldalán három barlangszerű üreg nyílik, valamennyi háromszögű bejárattal. A középső nyílás a legnagyobb, mintegy két méterrel a föld szintje felett kezdődik és hatméternyi magasságú. Ennek felső részén egy-egy gúla alakú, 40 centiméternyi átmérőjű csőszerűség húzódik befelé. A barlangok fölött majd egytucatnyi hasonló cső vezet be a piramis formájú hegybe. A csövek vörösesbarna színűek, mint a környező sziklák is. A két kisebb barlang összeomlott, oda nem lehet bemenni.

A kép illusztráció


A sóstó könyékén több helyen is csőmaradványokat találtak, s a feltételezések szerint azok a dombtól a tóba vezettek. Korábban már elemeztek csőmaradványokat, amelyek hasonló arányban vasoxidot, szilícium-dioxidot és kalcium-oxidot tartalmaztak. Az anyag fennmaradó 8-9 százalékát azonban nem tudták azonosítani. A vizsgálat így még fokozta a misztikum légkörét a lelet kapcsán.
A helyi népmonda szerint -miként a perui Nasca-vonalak esetében is- itt a földönkívülieknek űrkilövő állomása volt. Csinghaj tartománynak ez a része háromezer méter magasan fekszik, tiszta a levegő, tökéletes helyszín a csillagászati megfigyelésre. Egyébként innen 70 kilométerre a Kínai Tudományos Akadémiának is van obszervatóriuma.


Ortutay L. Gyula

Forrás: NOL
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 moddingway mod update скачать торрент

(garneuhow, 2018.03.30 20:20)

Куда уж тут против авторитета

---
Я что-то пропустил? fifa 15 фнл скачать торрент, скачать игру fifa 15 через торрент механики или <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/>fifa 17 ultimate team скачать на пк без торрента</a> скачать полную игру fifa 15